Kazen: Le Petit Galopin (koemelk), le Goronny (koemelk), le Pèlemont (geitenmelk)
Vervaardiging van verse kaas met gepasteuriseerde koe- en geitenmelk, al dan niet gehard. Vervaardiging en verkoop van wrongel (van koe- of geitenmelk). Verkoop bij de lokale kruideniers.
Vasedel is het familiebedrijf van de familie Bernes, met specialisatie in de vervaardiging van verse kazen op basis van koe- en geitenmelk. De ongerepte natuur van de Haute Ardenne, in combinatie met traditionele vakkennis, schenkt deze kazen kwaliteit en een typische smaak.
De belangrijkste grondstof is koemelk. Deze komt van de familiaal gerunde lokale hoeve ‘Les Trois Trèfles’. Ook de geitenmelk komt uit de streek. De melk wordt zo snel mogelijk verwerkt, binnen de 12 uur, en behoudt daardoor alle rijkdommen van de Ardense terroir. De melk wordt gedurende 20 seconden gepasteuriseerd bij een temperatuur van 72°C en vervolgens gestremd gedurende ± 24 uur, waarna ze mag uitlekken op filterdoeken.
Verschillende recepten, van hartig tot kruidig, met uiteenlopende vormen van rijping, maken het mogelijk een zeer brede waaier aan te bieden.